Приказки за джуджета в „Ранобудно петленце“

от

публикувано на 28.09.2018

Според Вас как изглеждат джуджетата? Дали са страховити малки същества, които е по-добре да не срещаме или пък са добри, и винаги готови да ни помогнат? Ако не сте много сигурни в отговорите слушайте приказките от „Ранобудно петленце“, от 1 до 5 октомври, защото в тях се разказва точно за джуджета.

Сигурни сме, че на някои от Вас това е любимата книга – „Роня, дъщерята на разбойника“, на Астрид Линдгрен. Първата ни приказка за джуджета е за онези малки злобни и хапливи същества и се казва „Роня и сивите джуджета“.

Във вторник, на 2 октомври, сме Ви подготвили една весела приказка на Марко Ганчев за джуджето Петко, известно повече като „Джуджето Дрън – дрън“, заради своите звънчетата.

Имаше някога едно джудже с дълга бяла брадичка и алена шапчица, палтенцето му беше синьо като небето, а на върховете на обувките му дрънкаха весело две сребърни звънчета…То беше магьосник, но какъв точно ще разберете в сряда, на 3 октомври, от приказката на Светослав Минков „Цар Безсънко“.

Детската история този, четвъртък, на 4 октомври се казва „Сънят“.

В петък, на 5 октомври, се събудете с приказката „Нилс и джуджето“, по Селма Лагерльоф, в която едно много мързеливо момче срещна истинско джудже.

„Ранобудно петленце“ звучи всеки делничен ден, в 7 без 10 сутринта, в ефира на програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

 

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: