Есенни приказки в „Ранобудно петленце“

от

публикувано на 08.10.2018

Чували ли сте някога за господин и госпожа Винигър, които живеели буркан за туршия. Това било много отдавна, когато светът бил още млад, а хората правели каквото си искат… Английската приказка „Малките Винигър“ слушайте в понеделник, на 8 октомври.

Във вторник, на 9 октомври, ще чуете историята на един гъбен охлюв, главен герой в словашката приказка „Ходещата гъба“.

„В зеленчуковата градина израснаха пет зелки, те бяха много красиви, светлозелени и не ги беше страх нито от вятъра, нито от есенния студ, но се мислеха за рози!“. В сряда сутринта, на 10 октомври, се събудете с „Приказка за зелката, която мечтаела да бъде роза“.

Остарял вятърът, станал дядо и не можел вече да духа, както преди, докато един ден не си счупил очилата. Детската приказка този четвъртък, на 11 октомври, е „Старият вятър“.

Някога морковът не бил оранжев на цвят, а почти бял и много завиждал на лука и се питал защо никой никога не плаче за него. В петък, на 12 октомври, слушайте историята на Луиджи Малерба „Джобните разказчета – морковът“.

„Ранобудно петленце“ звучи всеки делничен ден, в 7 без 10 сутринта, в ефира на програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: