„Защо маймуните смятат, че бананите са тяхна собственост?“

от

публикувано на 19.11.2018

Тази седмица, в делничните дни от 19 до 23 ноември, в „Ранобудно петленце“ сме Ви подготвили прелюбопитни приказки.

Какво ще направите, ако се окаже, че Баба Яга Ви е баба! В понеделник, на 19 ноември, можете да чуете забавната история за „Баба Яга, момчето и вълкът“.

Знаете ли какво се случва с малките капризни житничета? Не! Ще научите във вторник, на 20 ноември, от историята на Тери Джоунс „Житничето“.

„Защо маймуните смятат, че бананите са тяхна собственост?“ ще разберете в сряда, на 21 ноември, от приказката, която идва чак от Бразилия.

„Писна ми, писна ми, писна ми…Все аз, все аз – кой излапал момичето с шапчицата червена, кой на прасенцата къщата издухал, кой схрускал седемте козлета, кой кой….“. Това си повтарял вълкът от детската приказка „Добрият вълк“, която ще звучи този четвъртък, на 22 ноември.

Знаете ли, че някога имало две обувки, които много се обичали и живеели като семейство в една картонена кутия, докато една жена не ги харесала и не ги купила…Как продължава историята на Пиер Грипари „Обувките,“ ще чуете в петък, на 23 ноември.

Приказките на „Ранобудно петленце“ можете да слушате всяка делнична сутрин, в 7 без 10 часа, по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: