„Биографията на Дядо Коледа“

от

публикувано на 17.12.2018

„Биографията на Дядо Коледа“ и други вълшебни истории сме Ви подготвили в “Ранобудно петленце“ тази седмица, в дните от 17 до 21 декември.

В понеделник, на 17 декември, се събудете с красивата шотландска легенда „Приказка за тюлените“.

Да сте чували за прекрасната гора Барзи? Тя е огромна, величествена и страховита. Въобще не си мислете, че няма обитатели. В нея живеят феи, нуки, рили и нимфи. В гората живееше и горската нимфа Леда. Един ден тя съзря между дърветата човешко бебе в гората…Във вторник, на 18 декември, ще Ви разкажем „Биографията на Дядо Коледа“, от Весела Фламбубари.

„Това се случи, когато бях на Северния полюс. Една сутрин белият мечок подуши във въздуха необикновена миризма. Малките мечета бяха открили мъничка виолетова теменужка…“. Историята за „Теменужка на Северния полюс“ на Джани Родари, чуйте в сряда, на 19 декември.

Какво ли правят мебелите през нощта? Дали си бъбрят нещо? Това ще научите от детската история този четвъртък, на 20 декември – „Нощните приключения на мебелите“.

Не е чак толкова трудно да имаш приятели. Приказката на Йордан Радичков „За да имаш приятели“, слушайте в петък, на 21 декември.

„Ранобудно петленце“ очаквайте всеки делничен ден. Програмата е „Христо Ботев“ на Българското национално радио. Часът 7 без 10.

 

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: