Весела Коледа от „Ранобудно петленце“

от

публикувано на 23.12.2018

Броени дни преди Коледа тръпнем в очакване кога благият белобрад старец ще тръгне с вълшебната си шейна, за да раздаде подаръци на децата по цял свят. Дали няма да се успи и да изпусне Коледа? Така поне се разказва в приказката, която ще звучи в празничната сутрин. В тази история седем уморени, но щастливи джуджета седят около красива елха, украсена с чудни сребърни звънчета и чакат дядо Коледа да се събуди, защото тази нощ той трябва да обиколи всички деца по света…Дали ще успеят да го събудят, ще разберете на 25 декември, от приказката на Весела Фламбурари „Сребърните звънчета“.

Какво сме Ви подготвили в останалите дни от празничната седмица!

На 24 декември, в понеделник, слушайте историята „На Коледа с Мери Попинз“ от Памела Травърз, в която Джейн, Майкъл и Мери Попинз отиват на пазар за коледни подаръци.

Сигурно сте чували, че в края на старата година слънцето грее най-слабо и за най-кратко време. Затова в този период на годината има толкова много светлини, а хората от незапомнени времена извършват различни ритуали, за да могат да възстановят равновесието в природата и слънцето отново да свети и да ни топли. Ето защо Ви предлагаме в сряда сутринта, на 26 декември, да чуете молдовската приказка „Как Фът Фрумос освободи слънцето“.

Детската история, този четвъртък, на 27 декември е „Как станах цар“. Ще Ви подскажем, че всичко започва със засаждането на едно дърво.

Едно време живееше едно момченце, което се казваше Башир и имаше гумена кукла Скубиду, която не беше обикновена кукла. Тя притежаваше вълшебна сила… Каква е тя ще научите в петък, на 28 декември, от историята на Пиер Грипари „Скубиду“.

„Ранобудно петленце“ започва в 7 без 10 сутринта, по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио, всеки делничен ден.

 

 

 

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: