Приказки за сънищата

от

публикувано на 04.01.2019

Честита Нова Приказна Година от „Ранобудно петленце“! Пожелаваме Ви да сте здрави, засмени и все така да обичате приказки! Знаете, деца, че след празници ни е мързеливо и ни се спи повече от друг път. Ето защо, в седмицата от 7 до 11 януари, сме избрали за Вас приказки за сънищата.

Знаете ли „Къде спят сънищата“? Ако нямате никаква идея чуйте в понеделник, на 7 януари, приказката на Магдалена Манчева.

Дали трамваите могат да сънуват, как мислите? Ние се сещаме за един такъв, само че син трамвай, на който му се присънвали чудесни трамвайни сънища. Във вторник, на 8 януари, се събудете с „Приказка за сънуващия трамвай“ на Румен Шомов.

Един хипопотам сънувал чуден сън, но когато се събудил той се огледал наоколо и останал поразен – както и преди лежал в една мръсна локва, а само преди минута бил на съвсем друго място…Така е, деца, защото хипопотамът не знаел какво е сън! Африканската „Приказка за съня“ ще Ви разсъни в сряда, на 9 януари.

В четвъртък, на 10 януари, е време за истории, написани от деца. Този път въобще нямаме намерение да Ви подсказваме какво е „Шушу“. Може да е крокодил, може и да е шаран, а може би е шал.

В петък, на 11 януари, ще чуете приказката „Страшната котка“, в която един много досаден воден дух неочаквано срещна мечка.

„Ранобудно петленце“ слушайте в 7 без 10 часа по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

 

 

 

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: