Златни гласове в приказките – Дора Габе за книгата!

от

публикувано на 17.05.2019

В приказната програма на „Ранобудно петленце“, в седмицата от 20 до 24 май, сме Ви подготвили приказки за мълчаливци и един запис от старите ленти с гласа на поетесата Дора Габе.

Някога някъде далеч имало едно царство, в което хората не разговаряли с думи, а само правели знаци с ръце. Владетелят на мълчаливите много искал да завладее съседното царство и изпратил пратеник, за да разбере колко могъщ е съседният цар. Как продължава арменската приказка „Царството на мълчаливите“, ще научите в понеделник, на 20 май.

Във вторник, на 21 май, очаквайте бирманската приказка за един игумен и неговия глуховат слуга – „Четиримата, които не чували“.

В сряда, на 22 май, сме Ви подготвили финландската приказка за братята – „Тойво-мълчаливецът и Мати-веселякът“.

В четвъртък, на 23 май, когато звучат приказки и истории, написани от деца, чуйте историята „Какафония“! В нея се разказва за един цар, който имал десет деца. Сред тях най-голяма била Фония, която по-малките наричали кака Фония!

В петък, 24 май, избрахме да Ви честитим празника на българската просвета и култура и на славянската писменост, със запис от поредицата „Златни гласове в приказките“. Ще чуете, в изпълнение на Дора Габе, две нейни произведения „Книгата“ и „Мъдро и учено“.

„Ранобудно петленце“ звучи от понеделник до петък по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио, в 7 без 10 часа.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: