Премиера на наградените творби от „Искри“2019

от

публикувано на 11.06.2019

На 16. 06. 2019 г. от 9.00 до 11.00 часа в Литературния клуб „Перото“ в НДК в София ще се състои официалното награждаване на отличените в 36 Национален конкурс за детско литературно творчество „Искри“ 2019 – най-старият и авторитетен конкурс за детско литературно творчество у нас . Тогава ще бъде и премиерата на произведенията им в национален ефир.

За пореден път „Искри“ събира деца от цяла България. Сред повече от 500 творби, журито  с председател  Иван Голев и членове: Николай Милчев, Виктор Самуилов, Весела Фламбурари и Ирина Вълчанова, награди 22 деца.  Запознахме се с чудати същества, гмуркахме се в магически пространства и в обърнати надолу с главата приказки. Говорихме на странни езици и изследвахме животни и растения, за които няма и дума в дебелите книги на учените. Установихме и че най-удобно се пътува с облак /по възможност, бял – те са по- меки!/ и че винаги ще бъдем добре приети в Страната на солетите, където всички са сити и доволни…

Ако ви е станало интресно, не пропускайте „Искри“ !  Творбите ще бъдат представени от водещите  Ирина Вълчанова и актьора Веселин Мезеклиев, а пианистът Мартин Марков ще  ги „облича“  в музикални импровизации .

Награждаването ще се излъчва директно по програма „Христо Ботев“, а ако искате и да гледате церемонията,  интеренет платформата за музика, изкуство и култура „Бинар“ предоставя стрийм на интернет адрес :www. binar.bg.

 

Източник: БНР архив

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: