Детски литературен конкурс „Искри“2019 – 3 част

от

публикувано на 25.06.2019

Чели  сте „Питър Пан“, нали? Кирил Димов от Казанлък има желания, подобни на неговите: той не иска да пораства! Ръстът не зависи от него, но вярва, че всеки, ако поиска, може да запази част от детското у себе си.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Хората – те са безпощадни. Те са зли и безсърдечни. Взимат, но не връщат. Никой не може да се мери с тяхната мощ, защото въпреки, че човекът сам по себе си не е силен, той е изобретил мощни уреди и машини, с които взима, взима и взима, но не му стига. Винаги иска още. Но земята не е негова, той е само песъчинка в огромния свят. Той не я управлява, а е само микроскопична частица, както всичко друго, което участва по свой начин в кръговрата на живота“. Така започва разказа си Венцислав Колев от Велико Търново за света такъв, какъвто изглежда той през очите на едно лисиче. Тъжен разказ…За мястото ни сред останалите на Земята и за това как да превъзмогнем болката от загубата, си говорим с Венци и с Никол Гочева от Димитровград.

 

 

 

 

 

 

 

 

Това е Василия Елезова от София. На тази снимка изглежда доста сериозна, но всъщност, има страхотно чувство за хумор и много обича да търси забавната страна на нещата. И никак не обича кисели  и нацупени хора.

Чуйте как Василия описва Битака в София!

Това са най-порасналите участнички в „Искри“ 2019: Мириам Тихомирова от Перник и Моника Арнаудова от София пишат стихове, а 16-годишната Маргарита Стефанова предпочита прозата.

Източник: Сергей Антонов
Източник: Сергей Антонов
Източник: Сергей Антонов
Източник: Сергей Антонов
Източник: Сергей Антонов

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: