Три часа забавления в стрийма на ДЕТСКОТО.БНР

от

публикувано на 04.07.2019

Тази събота, на 6 юли, очаквайте специалната тричасова детска програма на стрийма на ДЕТСКОТО.БНР. Ето какво сме Ви подготвили!

Между 09:00 и 10:00 часа можете да се разсъните с приказките от „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“, звучали в ефира през изминалата седмица. Очакват Ви любимите кратки истории от Джани Родари – „Слънцето“, „Рачето“, „На плажа в Остия“, и още приказки от Тери Джоунс, Доналд Бисет, Панчо Панчев, приказки, написани от деца за деца и народни приказки от цял свят.

След това Ани Маринова ще Ви заведе на един литературен фестивал с впечатляваща детска програма и гости. Ще се гмурнем и в дълбините на Черно море, за да видим какви съкровища крие морското дъно!

Следва етнографската ни рубрика „Яйцето на света“, с Ани Маринова, която ще Ви представи традиционните представи на българите от миналото, свързани с водата.

Очаквайте и финала на радиосъстезанието „Златната ябълка“, в който децата отново ще премерят сили с невероятно любопитния и интелигентен Триглав Змей и водещия Калина Колева.

Не пропускайте да научите повече и за светещите водорасли, за това как в миналото нашите прапрабаби и прапрадядовци си представяли, че се е появил човекът. Ще звучи и музикалната ни рубрика от „От соул до рокендрол“ с водещ Тома Спространов, който ще Ви запознае с историята на латиноамериканския танц ча-ча-ча!

Ще завършим с епизод от поредицата „История на изкуството за деца“, посветен на древните представления.

И разбира се, ще слушате най-любимите си песни, подбрани с много внимание от музикалния ни редактор Албена Велева.

Чакат ви три часа забавление – на 6 юли, от 9:00 до 12:00 часа в стрийма на ДЕТСКОТО.БНР.

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: