Съботен детски стрийм на 3 август

от

публикувано на 31.07.2019

Тази събота, на 3 август, не пропускайте специалната ни  тричасова детска програма на стрийма на ДЕТСКОТО.БНР, на адрес  http://detskotobnr.binar.bg !

Погрижили сме се между 9.00 и 12.00 часа да не скучаете нито минута.

Ще започнем с приказките, звучали в ефира на БНР в „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“,  през изминалата седмица. Ще ни бъде лятно и морско с историите за Шами Шамандурата на Марко Ганчев, сърдития татко Нептун и китовете, на Доналд Бисет и индианската легенда за „Черната мида“. Ще потърсим отговора на въпроса „Защо морето е солено“ и ще се забавляваме с „Рачето“ на Джани Родари. Ще  прозвучат  и приказката на Ханс Кристиан Андерсен „Кой е по-знатен“, африканската приказка „За прекалената мъдрост и глупостта“ и  италианската приказка „Изворът накрая света“.

За тайните на небесните тела ще ви разкажат Ани Маринова и нейните гости, а после от „Яйцето на света“ ще научите много любопитни неща за келтите и загадъчните друиди.

В „Музикалните картинки“ на Тома Спространов този път ще звучи самба, а в Работилничката за фантазьорстване и невероятстване с Ирина Вълчанова ще тръгнете по следите на странната дума „зунка“!

Чували ли сте за древната Балхара? Сигурно нямате представа къде се е намирала…Тогава не пропускайте поредния епизод на „История на изкуството за деца“.

Ще завършим със забавните истории за клоуни и чудовища, представени от Калина Колева , а за десерт сме ви оставили поредната от нашите „Тайни и загадки“ –  загадката на човека-лъв.

И всичко това, в море от най-любимите ви песни!

3 август 2019, събота, от 9.00 до 12.00 часа, в сайта на Детското БНР!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: