В събота със стрийма на ДЕТСКОТО.БНР

от

публикувано на 26.07.2019

Тази събота, на 27 юли, очаквайте специалната тричасова детска програма на стрийма на ДЕТСКОТО.БНР. Ето какво сме Ви подготвили!

Между 09:00 и 10:00 часа можете да се разсъните с приказките от „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“, звучали в ефира през изминалата седмица. Подготвили сме Ви някои от любимите „Малки морски приказки“ на Роси Кота – „Морето и мидата“, „Мъдрецът“, „Ракът-отшелник“ и „Гмурецът“. Очакват Ви още: африканската приказка за „Храбрия моряк и змеят Ндримоб“, ще научите „Как морето глътна тостер“, ще чуете историята на Тери Джоунс „Златният ключ“, и още татски, киргизки и келтски приказки и легенди.

Разходката ни в приказния свят ще продължи и след 10:00 часа с ДЕТСКОТО.БНР. Ани Маринова ще Ви разкаже как започват и завършват приказките по света и кога светът на приказките става владение на децата!

Очаква Ви и епизод от поредицата „Тайни и загадки“. Ще чуете каква загадка крият тъмните облаци на градчето Йоро.

Не пропускайте да разберете какво е скрила във вълшебната ни „Музикална кутийка“ музикалният редактор Даниела Найденова.

Според вас какво правят ескимосите през лятото? Как живеят, с какво се хранят, не се ли разтопяват ледените им къщи – иглутата? Отговорите очаквайте от Ани Маринова в етнографската ни рубрика „Яйцето на света“.

Ако обичате театър и музика, в третия час на детския стрийм, ще Ви срещнем с актьорите, които се представиха на Детския театрален и танцов фестивал „Талантино“ 2019, който се проведе неотдавна в Благоевград.

Тези от Вас, които следят рубриката „Историята на изкуството за деца“ ще чуят епизода „Изчезналите цивилизации“.

Очаквайте и най-любимите си песни, подбрани от музикалния ни редактор Албена Велева.

Чакат ви три часа забавление – на 27 юли, от 9:00 до 12:00 часа в стрийма на ДЕТСКОТО.БНР.

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: