Детският стрийм на 31 август

от

публикувано на 28.08.2019

И тази събота изненадите в детския стрийм продължават. Екипът на „Детското БНР“ ви е подготвил интересна програма, която ще продължи три часа!

Започваме с приказките, защото знаем, че ги обичате! Ще ви разкажем монголската приказка за „Хитрият Бадарчи“, после ще се опитаме да научим френски език само за един ден и ще ви запознаем с едно любопитно червено лисиче. И веднага след това ще се пренесем в Африка, за да чуем какви бели е подготвила за деня маймунката Голо. Ще разберем и как един папагал може да се научи да лети…

За легендарните мореплаватели и техните корабни дневници ще ви разкаже  Ани Маринова.

В  минутите за невероятстване и фантазьорстване с Ирина Вълчанова  ни очаква едно много забавно пътешествие до селата Кресльовци и Бърборци. Изобщо не знаем защо местните жители са ги нарекли така. Затова ще ви предложим нашите хипотези.  Не сме забравили  и „Музикалната  кутийка“: ще я отворим, за да чуем каква мелодия се е мушнала този път вътре.

Продължаваме с  рубриката ни „От соул до рокендрол“. В това издание Тома Спространов ще ви разкаже за музикалния стил хард рок, възникнал в Съединените Американски щати и Великобритания, в края на 60-те и началото на 70-те години  на миналия век. Ще научите и кои са най-известните групи и песни в този стил.

При невероятните обитатели на  Австралия и Нова Зеландия ще ви заведе Калина Колева.

Ще завършим с два епизода на „История на изкуството за деца“, в които ще ви разкажем за скъпоценностите на древността и за древните олмеки, индиански племена, живели много отдавна в земите на днешно Мексико.

Бъдете с детския стрийм в събота, на 31 август, от 9.00 до 12.00 часа !

Източник: pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: