Съботният детски стрийм на 24 август

от

публикувано на 22.08.2019

Тази събота, на 24 август, не пропускайте специалната ни  тричасова детска програма на стрийма на ДЕТСКОТО.БНР, на адрес  http://detskotobnr.binar.bg!

Бъдете с нас между 9.00 и 12.00 часа .

Ще започнем с приказките, звучали в ефира на БНР в „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“,  през изминалата седмица. Ще слушате истории  от морските дълбини. Чакат ви срещи с деветоглави чудовища и говорещи риби. Ще разберете къде живее Царят на акулите Кай Але Але и как умният Пуня успява да го надхитри. Ще ви разкажем и една различна версия на приказката за рибаря и златната рибка. Ще чуете и шведската приказка „Пастирът и кралят на елфите“, историята на принца-жаба, легендите за птицата кондор и за троловете от Норхулт.

При русалките и други тайнствени създания от морската шир ще ви отведе  Калина Колева.

В „Музикалните картинки“ на Тома Спространов този път ще звучи танго, а в Работилничката за фантазьорстване и невероятстване с Ирина Вълчанова ще си разказват стари истории, но…малко наопаки.

После Ани Маринова ще ви срещне с цяла група горили в Националния природонаучен музей.

Етнографската ни рубрика „Яйцето на света“ ви предлага пътешествие до Нова Гвинея.

В поредния епизод на „История на изкуството за деца“ ви очаква древната китайска  легенда за трикраката слънчева врана и Небесния стрелец.

И всичко това, в море от най-любимите ви песни!

24 август 2019, събота, от 9.00 до 12.00 часа, в сайта на Детското БНР!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: