Съботният детски стрийм на 14 септември 2019

от

публикувано на 11.09.2019

И тази събота няма да ви оставим на скуката! В предпоследния ден от лятната ваканция ви очаква поредната порция приказки , песни и забавления  от 9.00 до 12. 00 часа, на адрес  www.detskotobnr.binar.bg.

Специалната ни програма ще започне с  приказки отблизо и далеч – истории за плашила, врабчета , палми и тикви, от България и Франция, та чак до Япония и Индонезия!  Ще ви разкажем  за щурчето, което обичало да мечтае, за свещеника, който обичал къпини и за вещицата от село Покапаля. Приготвили сме ви и една приказка на Джани Родари.

Ще продължим с едно кратко проучване за книгите, които сте прочели през лятната ваканция. В компанията на Ани Маринова,  Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада, Ян Бибиян, Бирлибан, Билбо Бегинс и Тарзан, ще стане ясно кои са любимите ви приказни герои и кой чете повече : момичетата или момчетата. А ако вие самите  попаднете в някоя приказна история, в кого  ще ви се прииска да се превърнете? Това пък ще ви попита Ирина Вълчанова.

Следва морско приключение – при рибите в Черно море ще ни отведат Калина Колева и Виолета Димитрова.

Много далеч от Черно море, в Източна Канада се намира странният остров Оук, който е в центъра на загадката ни тази събота, а с етнографската ни рубрика „Яйцето на света“ ще се върнем назад във времето, в мрачното Средновековие, за да научим повече за традициите и навиците на тогавашните хора.

За десерт сме ви оставили „Музикалните картинки“ на Тома Спространов, който ще ви разкаже за мамбото и поредния епизод от „История на изкуството за деца“, проследяващ дългия път на кехлибара.

Слушайте ни  на 14 септември, събота, от 9.00 до 12.00 часа!

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: