Детският стрийм в събота, 5 октомври

от

публикувано на 03.10.2019

Вече си знаете:  дойде ли краят на седмицата, детският стрийм е съвсем близо…Всяка събота от 9.00 до 12.00 часа можете да се забавлявате със специалната ни  програма на адрес www.detskotobnr.binar.bg.

Ще започнем с порция приказки отблизо и далеч. Чували ли сте за келтите? Тези древни племена са населявали обширната територия – от Британските осториви до Мала Азия и са имало много богата и интересна култура. Първите три приказки в събота са келтски митове – слушайте и ще разберете кои са Лир, Луг и Кухулин. В приказната част от детския стрийм ще отскочим и до вълшебната Страна на Оз, ще ви запознаем с особения господин Пъфболоу и с една от най-известните вещици – тази, която живее в килера.

После, с Калина Колева, ще отидем на театър, правен от деца за деца.

Ще пофантазираме, заедно със симпатягите от Работилничката за невероятстване и Ирина Вълчанова, за тайнствения смисъл на думата „щръклица“ и странната река под пещерата Дяволското гърло, която никога не връща това, което е попаднало в нея.

Не пропускайте и  „Музикални картинки“ с Тома Спространов, а в „Яйцето на света“ Ани Маринова ще ви разкаже с какво са се хранели някогашните българи.

От поредния епизод на „История на изкуството за деца“, пък, ще разберете къде е Кадис и кои са кабирите…

И всичко това – в море от любими детски песни, избрани от Албена Велева!

Бъдете с детския стрийм в събота, 5 октомври от 9.00 до 12.00 часа!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: