Детски съботен стрийм на 2-ри ноември

от

публикувано на 31.10.2019

В събота на 2-ри ноември бъдете отново с детския стрийм. Екипът ни  ви е подготвил богата и интересна програма.

Ще започнем с приказките. Ще ви разкажем любопитни истории за враните и гарваните. После ще се качим на метлата на малката Баба Яга и ще полетим към царството на таласъмите. След това ще отскочим до планетата Борт, където живеят едни много забавни призраци. С една дума, няма да ви бъде скучно нито за секунда!

Продължаваме с „Детското. БНР“. В него Калина Колева и нейните гости ще ви разкажат интересни истории за огъня. А Ани Маринова ще ви срещне с художника Николай Панайотов и с преводачката Виолета Вичева. Николай Панайотов неотдавна откри своя изложба в „Дома на хумора и сатирата“ в град Габрово, но преди това направи майсторски клас за деца. Заедно с него,  ще се разходим из изложбена зала № 3 на „Дома на хумора и сатирата“, а след това ще рисуваме. Пригответе се за безкрайна игра на въображението. С Виолета Вичева ще си поговорим за книгата „Трите въпросителни и призрачният замък“.

В рубриката ни „От соул до рокендрол“ Тома Спространов ще ви разкаже за групата „Озмъндс“, появила се на музикалната сцена в края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век. Тогава „Озмъндс“ били деца, но покорявали класациите в Европа и света.

Следва етнографската ни рубрика „Яйцето на света“. В нея Ани Маринова ще ви разкаже какви са били старинните представи за дъжда, снега, мъглите и облаците.

Не сме забравили и за поредната порция щуротии на любимия ви и прелюбопитен триглав змей в състезанието „Златната ябълка“.

Ще завършим с епизод от „История на изкуството за деца“. В него ще ви разкажем за Кибеа и кулата на ветровете.

Слушайте детския стрийм от 9.00 до 12.00 часа!

 

Източник: pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: