Детският съботен стрийм на 9 ноември

от

публикувано на 07.11.2019

Събота сутрин, освен време за мързел и вкусна закуска, е и малък празник със специалната тричасова детска програма на стрийма на ДЕТСКОТО.БНР, на адрес: http://detskotobnr.binar.bg.

Ето какво сме ви подготвили на 9 ноември, от 09:00 до 12:00 часа!

В приказния час на съботния стрийм, който започва точно в 09:00 часа, очаквайте приказките от „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“, звучали по програма „Христо Ботев“ през изминалата седмица. Избрали сме хитроумни японски приказки, весели африкански легенди, приказки, написани от деца за деца, истории от Пиер Грипари, Ран Босилек, Весела Фламбурари и Братя Грим.

След 10:00 часа Ирина Вълчанова ще ви отведе на магично пътуване в работилницата ни за фантазиране и невероятстване.

След това ще имате удоволствието да чуете втория епизод, за ноември 2019 г., на радиосъстезанието „Златната ябълка“. В него нашият прелюбопитен и извънредно интелигентен триглав змей и Калина Колева ще задават въпроси на учениците от 69-о училище „Димитър Маринов“ в град София.

Детският стрийм ще продължи с ДЕТСКОТО.БНР, в което ще ви заведем на гости на Регионалния исторически музей в град Русе, за да ви разкажем как са живели праисторическите хора и римляните по нашите земи.

Тази съботна сутрин, заедно с Ани Маринова и етнографската рубрика „Яйцето на света“, ще напуснем уютните и топли стаи и ще поемем по стъпките на един от най-запалените етнографи, биолози и пътешественици – Миклухо-Маклай, за да попаднем в Нова Гвинея преди век и половина. Ще разберем кои са папуасите и какво се случва с Миклухо-Маклай при пътуването му до тропическия остров.

Специалният ни съботен стрийм ще продължи с музика. В рубриката от „От соул до рокендрол“, водещият Тома Спространов ще ни представи децата звезди от групата The Jackson 5!

Програмата ни ще завърши с епизод от поредицата „История на изкуството за деца“. Темата тази събота е Микена.

Музиката избира нашият музикален магьосник – музикалният редактор Албена Велева.

Чакат ви три часа забавление – на 9 ноември, от 9:00 до 12:00 часа в стрийма на ДЕТСКОТО.БНР.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: