Приказки за джуджета в „Ранобудно петленце“

от

публикувано на 22.11.2019

В ДЕТСКОТО.БНР загрявяме за Коледа! Според Вас как изглеждат джуджетата? Дали са страховити малки същества, които е по-добре да не срещаме или пък са добри, и винаги готови да ни помогнат, както помагат на Дядо Коледа? Ако не сте много сигурни в отговорите слушайте приказките от „Ранобудно петленце“, от 25 до 29 ноември, защото в тях се разказва точно за джуджета.

В понеделник, на 25 ноември, се събудете с приказката „Нилс и джуджето“, по Селма Лагерльоф, в която едно много мързеливо момче срещна истинско джудже.

Сигурни сме, че на някои от вас това е любимата книга – „Роня, дъщерята на разбойника“, на Астрид Линдгрен. Втората ни приказка за джуджета е за онези малки злобни и хапливи същества, и се казва „Роня и сивите джуджета“. Чуйте я във вторник, на 26 ноември.

Имаше някога едно джудже с дълга бяла брадичка и алена шапчица, палтенцето му беше синьо като небето, а на върховете на обувките му дрънкаха весело две сребърни звънчета… То беше магьосник, но какъв точно ще разберете в сряда, на 27 ноември от приказката на Светослав Минков „Цар Безсънко“.

В четвъртък, на 28 ноември, когато звучат приказки, написани от деца за деца, очаквайте историята за „Шушу“. Ще ви подскажем, че Шушу не е джудже!

В петък, на 29 ноември, ще ви разкажем историята на финландската шведскоезична авторка Туве Янсон – „Пътешествието на татко Мумин“.

„Ранобудно петленце“ започва в 7 без 10 сутринта, по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: