Идеи за свободното време на 31.10 и Деня на будителите

от

публикувано на 31.10.2016

 

Детска архитектурна работилница и „Марина спорт“ организират двудневна програма на Витоша в базата на „Марина спорт“ на Алеко, за не учебните дни 31 октомври и 1 ноември.

Първи ден: Детска архитектурна работилница
По традиция края на октомври го посрещаме с призрачно настроение и страховити изживявания. Ще изработим страшни триизмерни модели на къщи, с които да украсим стаята си за празника. Ще направим лек планински преход, по време на който ще си намерим материали за нашата „страховита къща“. След обяд чрез играта „Познай кой пази гората“ ще се научим да се ориентираме в непозната местност с помощта на карта и ще разберем кой пази гората.

Втори ден: Оцеляване в планината
В базата на „Марина спорт“ ще ни гостува един от участниците в българската експедиция на Антарктида, който чрез филмче и снимки ще ни разкаже за ледения континент и неговите обитатели. Ще се научим как се оказва първа помощ. Ще научим основни познания за безопасност в планината и ще посетим базата на Планинската спасителна служба (ПСС). След обяд ще играем френската игра Петанк. При лоши атмосферни условия играта Петанк ще бьде замененена с боулинг.

Източник: pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: