Музиката и Зимата на гости в ДЕТСКОТО.БНР

от

публикувано на 27.01.2017

Тази неделя в студиото на ДЕТСКОТО.БНР очакваме да нахлуят две дами. Познавате ги. Това са нейно величество Музиката и нейно ледено великолепие Зимата. Музиката ще ни запознае с един млад композитор и изпълнител – Константин Кучев и с албума „Кой живее в микрофона“. Албумът е записан заедно с деца и е една сбъдната мечта.

Втората среща, която ни е подготвила Музиката, е с Василена Серафимова, с инструмента маримба, и със Симфоничния оркестър на Българското национално радио. Децата от 19 детска градина „Света София“ в столицата бяха наши гости тук, в радиото, където се проведе музикалният образователен концерт за деца „Среща с маримбата“. Василена Серафимова свири на ударни инструменти и преподава музика в парижката консерватория.

Зимата ни е подготвила среща с Дейвид, който е ученик в единственото в страната училище за планински водачи. То се намира в село Черни осъм. От Зимата ще разберем и дали сте подготвени за зимни приключения.

Музиката, която ще слушаме в часа на децата е на руския композитор, химик и доктор по медицина – Александър Порфириевич Бородин и на групата Лоши Петли, които композират музика за детски представления.

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: