Два концерта за деца в БНР

от

публикувано на 22.02.2017

Кой е Сергей Рахманинов? Каква е разликата между тромпета и тромбона? Слушали ли сте Симфония №2 на Рахманинов?

„Руски шедьоври“ и „Съчетанието на човешките гласове“ са двата концерта, които ви очакват в Първо студио на Българското национално радио. Те са част от образователната музикална програма на радиото за най-малките. Първата среща – „Руски шедьоври“ е на 23 февруари, от 10:30 часа, със Симфоничния оркестър на радиото. На следващия ден, 24 февруари, от 11:00 часа ще може да се запознаете със съчетанието на човешките гласове в концерта за деца на Смесения хор на БНР.

Ще чуете забавни истории, които ще ви запознаят с музикалните инструменти, термините, с интересни факти от света на музиката. Тромпетистът Петър Македонски и тромбонистът Калоян Горчев са ви подготвили интересни разкази за своите инструменти, придружени от различни музикални примери. Диригентката на хора Любомира Александрова ще ви запознае с един от най-интересните инструменти – човешкия глас. Ще научите какви са възможностите на различните гласове, какви техники се използват в хоровото пеене и ще се докоснете до разнообразието на различните мъжки и женски тембри в концерта „Съчетанието на човешките гласове“. Ще чуете изпълнения на „Хабанера“ от операта „Кармен“, „Наздравица“ от операта „Травиата“, част от ораторията „Елиас“ и  „О, Фортуна“, най-известният откъс от „Кармина Бурана“ на Карл Орф.

Участието в Музикалната образователна програма на БНР е безплатно. За записване се обаждайте на телефони – 02 9336 258; 0879902979.

Източник: БНР

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: