Приказките в „Ранобудно петленце“ от 30 октомври до 3 ноември

от

публикувано на 26.10.2017

Знаете ли, деца, защо кучетата се подушват при среща? За това разказва една стара португалска приказка, която записахме съвсем наскоро за Вас. Слушайте я в понеделник, на 30 октомври, точно в 7 без 10 часа по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

Във вторник, на 31 октомври, актьорът Ицко Финци ще Ви разкаже друга нечувана досега в нашия ефир приказка. Тя идва от мъдра Африка и се казва „Мъжът, който никога не лъжел“.

В сряда сутрин, на 1 ноември, се събудете с японската приказка „Орехчето“, от която ще научите за мъдростта на малкото птиче орехче. За него дори казват, че можело да предсказва и времето. Когато го видите през зимата, значи идват топли дни.

Подготвили сме Ви една изненада тази седмица. Както знаете в четвъртък сутрин звучат приказки, написани от деца. В първия четвъртък на ноември ще чуете приказката, която ни изпрати Елица Лилова от Плевен. От нея, на 2 ноември, ще разберете „Как се е появила супата“ и какво общо има с Древен Египет. Гласът е на актрисата Добриела Попова.

Сякаш не е много хубаво да сме прекалено капризни? Как мислите вие? Ако не сте сигурни чуйте приказката на Тери Джоунс „Житничето“ в петък сутрин, на 3 ноември.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: