„Майстори на феи“

от

публикувано на 30.11.2017

Радваме се да ви представим книгата „Майстори на феи“, която е едва на една седмица! Неин автор е Весела Фламбурари – тези от вас, които обичат приказки, със сигурност я познават. Художник на илюстрациите е Нели Друмева.

Хайде, да надникнем в книгата:

„Феи? Аз ги наричам „малките хора“…Търсили ли сте феи из парка с цветята? А в лехите с боб на село? Дааа, пращат ви за зелен хайвер… Абсолютно! Малките хора живеят навсякъде около нас, но не са нито в градините, нито в гората… Малките хора са във вашата стая. Ооо, да, да, да… Онези изящните пеперудени статуетчици. „Но те са направени от моделин“ – ще кажете. Точно така, феите са направени от моделин. Не вярвате? Казвате, че те не могат да летят? Напротив… Летят! Летят, когато вие спите. Защото феите са лунни създания. Но за да оживеят, не им стига само една луна. Неее… В своя моделинов свят те имат седемдесет и седем малки луни…А къде се намира този свят със седемдесет и седем малки луни и пеещи водоскоци? Ами… на улица „Грънчарска“ № 77. Не се шегувам!“.

„Майстори на феи“ е една от първите книги на Ателие за българска детска литература „Горната земя“. То издава български книги за деца от всички възрасти! Издателството ви кани на премиера на 9 декември, събота, от 11:00 часа в Детския отдел на Столична библиотека, София.

Източник: Ателие за българска детска литература „Горната земя“

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: