Приказките в „Ранобудно петленце“ от 4 до 8 декември

от

публикувано на 02.12.2017

Всички, които обичат приказки знаят, че те звучат от понеделник до петък, точно в 7 без 10 часа, по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио. А сега да видим кои приказки са успели да избутат другите и да се настанят в ефира в началото на месец декември.

На 4 декември, в понеделник, ще чуете приказката „Теменужка на Северния полюс“, в която в една обикновена снежна мразовита утрин Белият мечок подушил необикновен аромат…

Във вторник една от най-старите приказки на земята е изместила другите, тази за „Гилгамеш и безсмъртието“, дошла от шумерските митове и легенди.

Не знам дали знаете, но преди много много години динозаврите живеели спокойно и по цял ден били заети с това да пасат трева. Докато един ден едно малко динозавърче спряло да пасе и вдигнало глава…или приказка за това как се появили жирафите. Приказката „Малкото динозавърче“ слушайте на 6 декември, в сряда.

В четвъртък сутрин звучат приказки, написани от деца. На 7 декември, в четвъртък, ще разберете какво правят мебелите през нощта, докато спим и също защо се карат две рози и един карамфил. Приказката е на Екатерина Аргилашка от град София.

„За да имаш приятели“ е приказка на Йордан Радичков. Събудете се с нея в петък сутрин, на 8 декември.

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: