Приказките в „Ранобудно петленце“ от 11 до 15 декември

от

публикувано на 09.12.2017

„Какво чудесно време!…Но защо летя с краката нагоре? Каква е тая вода, която ме носи и облива, облива и носи…“. В понеделник сутрин, на 11 декември, точно в 7 без 10 сутринта се събудете с африканската приказка „Как боата развали времето?“. Програмата, както знаете, е „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

Чували ли сте, че едно време имало едно момче, което за нищо не го бивало, обичало единствено да спи, да яде и да прави пакости…докато не срещнало едно джудже. Приказката „Нилс и джуджето“ по Селма Лагерльоф слушайте във вторник, на 12 декември.

В сряда, на 13 декември, ще научите „Как Фът Фрумос освободил слънцето“. Отдавна ли е било това, скоро ли, в приказката от Молдова не казва. Но навярно е било много отдавна, когато голяма мъка царяла на земята, защото слънцето не изгрявало сутрин, не топлело и не светело…

Стигнахме и до четвъртък, 14 декември, когато ще звучи приказката „Ливия“, написана от Леа Пламена Троанска от град Бургас. В нея се разказва за рядката магическа птица Ливиатон.

Колко дни остават до Коледа? Бързо смятайте. Какво ли правят някъде там далеч в снежните гори седемте работни джуджета на Дядо Коледа? Това ще научите от приказката на Весела Фламбурари „Десет дни до Коледа“. Тя ще звучи в петък, на 15 декември. А Коледа наближава…

 

 

 

 

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: