Приказките в „Ранобудно петленце“ от 25 до 29 декември

от

публикувано на 25.12.2017

Днес, на Коледа, могат да се случат какви ли не чудеса! Най-лесно се появяват, когато направите нещо добро. Да си знаете, че и трите коледни духчета няма да ви притесняват тогава. Пожелаваме Ви Весела Коледа с приказката „Духът на отминалите Коледи“ на Ирина Карадимчева. Слушайте я точно в 7 без 10 часа, по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

Добри летци ли са тигрите? Обичат ли да се катерят по елхички? Това ще разберете във вторник, на 26 декември, ако слушате историята за „Мечо Пух и Ру играят на криеница“, по Алън Милн.

„Спокойствие и само спокойствие. Карлсон е най-добрият измислител на игри с пакости…!“. Приказката за „Карлсон и прахосмукачката“ по Астрид Линдгрен ще ви събуди в сряда, на 27 декември.

„Приказка с НЕ отпред“, в която една розова котка дебне гълъб на сини точици, ще звучи този четвъртък. Тя е написана от 11 годишната Бианка Иванова от София.

Решихме последната приказка за тази година да идва от гореща Африка. Веселата приказка от прастари времена „Принцесата с големите очи“ ще чуете на 29 декември, в петък. В нея се разказва за могъщия цар Андриаморациазонимаери и неговата дъщеря, принцесата с големите очи с цвят на канела.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: