Коледа по света: Америка

от

публикувано на 25.12.2017

В Канада празнуват Коледа, когато и в Европа. Няколко дни преди празника децата пишат своите писма до Дядо Коледа и ги окачват на прозорците. И знаете ли какво още правят, за да не пропусне Дядо Коледа техния дом? Вечерта на 24 декември оставят мляко и бисквитки за вълшебния старец.

Представете си сега Хаити. Там е доста горещо и определено Коледата не е бяла, а е пълна с цветове. Върху зелените дървета децата поставят памук. А на Бъдни вечер си хапват свинско с пържени банани. Обувките си пълнят със слама и ги оставят на верандата. Дядо Коледа трябва да я махне и да постави вътре своите подаръци. Домовете са осветени празнично и са отворени за гости, а децата могат да се забавляват чак до 3 сутринта.

Трябва да признаем, че в Мексико децата имат много забавна коледна игра. Казва се „пинята“. Тя може да бъде във формата на животно, на звезда със седем лъча, на балон. „Пинята“ се пълни с ядки, захарни бастунчета и други лакомства. Децата със завързани очи и с помощта на пръчка трябва силно да ударят пинята, докато се отвори и бързо да вземат колкото се може повече сладкиши.

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: