С ДЕТСКОТО.БНР в морската столица Варна

от

публикувано на 18.05.2018

Тази неделя, на 20 май, първо ще Ви заведем в една от залите на Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ в морската столица, малко царство на въображението и измислиците. Ще разгледаме детската изложба „Азбука на въображението“ и ще ви срещнем с малките художници Алекс, Доротея и Мартин от творческия клас на художника Виктория Георгиева – Mouse, както и със самата Вики. И понеже заговорихме за измислици – забъркали сме Ви и една изненада! В ДЕТСКОТО.БНР тази неделя ще чуете и гласа на Джани Родари, който разказва за бъдещата си книга „Граматика на фантазията“.

Ако откриването на отдавна забравени съкровища Ви влече, не изпускайте ДЕТСКОТО.БНР в неделя! Археологическият музей в град Варна има свой Детски учебен музей. В по-топлите месеци там можете да бъдете истински археолози и да търсите древни предмети, заровени в двора на музея. Ние пък ще ви заведем на едно от най-обичаните от децата ателиета, които се провеждат там – това за керамика.

ДЕТСКОТО.БНР може да слушате по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио на 20 май, в неделя, от 8:30 часа.

Източник: Творчески авторски клас „Азбука на въображението“

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: