Когато раницата ти тежи…

Не може ли някой да ме пренесе до училище? И тежките учебници да олекнат като перца… Нима е възможно в началото на 21 век, все още да нямаме разрешение на този проблем?! В Работилницита за фантазьорстване и невероятстване всичко е възможно! И от изобретението ни до Нобеловата награда за физика ни дели само една крачка!

Призрачната бяла дъга

Ще кажете как така „бяла“? Нали дъгата има седем цвята и се явява след дъжд,когато слънчевите лъчи пречупят светлината си в капчиците? Няма грешка – тази е бяла! А дали има нещо общо с призраците…

За килимите и киликандзерите

Всъщност, между килимите и киликандзерите е най-добре да вмъкнем още нещо – дирижаблите! Е, сега вече съвсем ви объркахме,нали? В дъното на всичко е киликандзерът…Чуйте защо!

Истината за Хензел и Гретел…

  Играли ли сте си с приказните истории, така, че да ги обърнете надолу с главата? Снежанка да се окаже вещица, а джуджетата – злодеи? Или пък деветоглавият змей  да е ,всъщнос,т омагьосана принцеса? Много е забавно! Сега можете да си поиграете с „Хензел и Гретел“.

Музикални картинки – рокендрол, 2 част

Кои са Литъл Ричард, Бъди Холи и Джери Лий Люис, ще разберете във втората част на „Музикални картинки“ с Тома Спространов. Епизодът е посветен отново на музикалния стил – рокендрол.

Какво нещо е брабинякът?

Има думи,които с нищо не ни подсказват какво могат да означават. Ето ви една: „брабиняк“! Като какво ви звучи? Живо ли е? Опасно ли е? Как изглежда и за какво служи?

Коя е Калина Малина?

Калина Малина е българска писателка, автор на повече от 50 книги за деца. Ако досега не сте чели нищо от нея, потърсете книжките с нейни гатанки, стихотворения, поеми или приказки. Истинското име на Калина Малина е Райна Иванова Радева. Тя е родена на 3 август 1898 г. в София, в многолюдно учителско семейство. Като най-голямо дете в […]