Господин Балкански из Европа

    Всички знаете кой е Бай Ганьо – героят на Алеко Константинов, който обикаля цяла Европа. Ще ви срещнем с актьорите от „Клуб на радостта“ град Първомай,които представиха пред публика пиесата „Господин Балкански“.

Златка златното момиче

    Няма дете,което да не знае приказката за „Златка -златното момиче“, което било изгонено от дома си от злата мащеха, но се завърнало цялото обсипано в злато. Да  онази  река,която сменя цветовете си наистина е вълшебна. А знаете ли, че тази приказка има малко по-съвременна версия. Ще ни я представят актьорите от театрално студио […]

Приказка за феи

    Ще ви срещнем с актьорите от Младежки театър „Приятели“, град Пазарджик и техните две феи: феята на доброто и феята на злото. Добрата иска да стане лоша, защото и омръзнало да прави само хубави неща. Възможно ли е това?

Приказка за ряпата

      Всички знаете приказката за „Дядо вади ряпа“, в която една огромна ряпа отказваше упорито да бъде извадена, защото й харесваше да си стои в градината. Сега отново ще ви разкажем тази приказка, но в един друг вариант, в който се намесват гръцките богове и приказката се връща далече в праисторията при пещерните […]

Къде е най-хубаво за почивка?

Учебната година започна, но децата си мечтаят за ваканция. Къде е най-добре да бъдем през почивните дни- на село при баба, в Париж или някъде другаде?

Модата при детските играчки

Малчуганите в студиото на „Детското.БНР“ ни разкриха кои са последните тенденции в детските играчки и могат ли така популярните спинъри да успокоят родителите или домашните любимци?  

Лятото на ескимосите

Как ли са живели ескимосите през лятото? Ще ви подскажем, че температурите на ескимоското лято са няколко градуса над нулата, а иглутата въобще не са единствените им къщи…          

Урок по катерене

Мила, Нина, Ани, Миши и Кати са смели и обичат да се катерят. Те започват своето обучение на специално изградени стени, а след това прилагат наученото сред планините. Момичетата бяха специални гости в  „Детското.БНР“ и разказаха повече за  катеренето и интересните преживявания, които са имали покрай него.