По следите на думите

Има думи, които с нищо не подсказват какво могат да означават…Ето, например, „въгарец“. Предмет ли е, живо ли, хапе ли, дращи ли? Къде можем да открием въгарци и за какво ще ни послужат?

Вълшебният шал

Получавали ли сте някога вълшебен подарък? На мен ми подариха един магически шал: щом го прибера в гардероба, променя цвета на дрехите ми! Обличам сутринта една червена блуза, на обед тя става синя, после лилава…И най-интересното е, че цветът на дрехата променя и мен самата! Как така?

За еднорозите и двурозите…

Живял някога един кон, който си мечтаел да се превърне в еднорог. Искал да прави чудеса така, както могат само еднорозите .Само, че нещата нещо се объркали – станало така, че  му се появили два рога! И сега? Дали  този кон ще може да прави чудеса?

От какво е направено времето

От какво е направено времето? Кой отговаря за него и може ли да го забързваме и забавяме, когато ни се прииска? Как да си направим Машина на Желанията? Слушайте!

Движещият се остров

Какво или кой може да накара един остров да се движи и зловещо или смешно е това явление? Чуйте версиите на най-малките!

Долината на смъртта…

…, горещи температури и странни пълзящите камъни. Кой бута тези камъни и защо? Нашите малки детективи представят своите версии.

Къща с три врати

Кой живее в тази къща и защо зад всяка врата се открива различно пространство?

Аз каракул ли съм?

Попитахме децата какво пък е това каракул?!! Топка за забавление, рошаво куче или нов вид горила?  

За жълъдите и шапките

Откога жълъдите имат шапки и защо ги използват? Чуйте версиите на най-малките по темата за жълъдите и шапките!