Ванеса от Мюнхен

Срещнахме малката Ванеса в прохладна зелена градина в София. Само преди ден тя беше пристигнала със семейството си от Мюнхен, където семейството й живее. Ванеса реши да влезе в ролята на репортер, а Виолета Димитрова даде интервю на малката госпожица. Чуйте какво се получи!  

Аладин и вълшебната лампа

    Ще ви срещнем с децата: Деяна,Беатрис,Дора,Георги, Венци,Никол и Илиян от театрална школа към Народно читалище „Св. Климент Охридски“, гр. Симитли. Запознахме се с тях на театрално-танцовия фестивал „Талантино“ в Благоевград. На сцената те представиха „Аладин и вълшебната лампа“ по приказките на Шехерезада. Постановката е по-различна, защото в нея Аладин е приятел с 40-те […]

Среща с френското съвременно изкуство

Тя е в Националната галерия – Двореца в София, където децата се запознаха с изложбата „Палат Потьомкин“. Кой е той и защо името му е останало в историята – чуйте звуковия файл!          

Кога и как идва лятото?

Кога идва истинското лято? На гости са ни най-големите специалисти по времето – децата!                    

Какво знаете за скалите и минералите?

Понякога в ДЕТСКОТО.БНР играем игри. Тези, които Ви предстои да чуете, са от Музея „Земята и хората“ в София. Наш водач в света на скалите и минералите е Десислава Делибалтова.              

Направи си сам…музика!

Екипът на ДЕТСКОТО.БНР отиде на гости на Sound Ninja Music Academy и Музикално училище Music Play. Ще ви срещнем с едни малки музикални нинджи и ще разберем как можем да създаваме музика само с…компютър!                

Да пътуваме по света с глобус и карта

          Когато тръгвате на път избирате дестинацията, стягате багажа и тръгвате. Взимате със себе си карта или пък малък глобус и вашето пътешествие започва. Тези от вас,които не са учили география, може би не знаят как се работи с карта. Ако пък вече знаете,но сте позабравили, ето ви няколко важни напътствия,които […]