Среща с ангелогласните

Детският хор на Българското национално радио отпразнува 57-я си рожден ден! Празничното събитие е повод да ви срещнем с конферансието и летописеца на хора Славена Андреевска и с неговия диригент – Венеция Караманова.                

ИмПро театър за деца

Представете си, че сте на театралната сцена. Не знаете заглавието на пиесата, която ще изиграете, нямате реплики, а публиката е вперила поглед във вас и чака да започнете. Е, тук на помощ идва импровизацията. В „Детското.БНР“ ви срещаме с деца, които владеят импровизацията много добре. Те са част от актьорския състав на ХаХаХа ИмПро театър […]

Вдъхновители на новото време

Тази неделя в „Детското.БНР“, Виолета Димитрова ви срещна с част от победителите в конкурса „Вдъхновители на новото време“, отганизиран от Българската национална телевизия и Министерство на образованието и науката. Кой и какво ни вдъхновява, може да чуете в звуковите файлове. Някои от наградените са намерили вдъхновението в необикновените хора като дядо Добри. Други търсят дали […]

В Политехническия музей в София

Предполагаме, че физиката не ви е от най-любимите предмети, затова решихме да ви разкажем колко забавна може да бъде тя.                

Чифтояди нападнаха ДЕТСКОТО.БНР!

Кои са те, откъде идват и други любопитни подробности ще разберете от звуковия файл и от Галина Миклинова, художникът и илюстраторът, създал техния рисуван образ. Галина Миклинова и героите на чешкия писател Павел Шрут са наши гости в ДЕТСКОТО.БНР.                    

Малки големи гости в ДЕТСКОТО.БНР

С какво имените дни са различни от рождените? Какво празнуват бабите на Бабинден? Кога имат имен ден Братя Грим? Коя е Баба Черна? Разговаряме с близнаците Йоан и Лъчезар!              

Честит рожден ден, Моцарт!

В радиото отпразнувахме рождения ден на Волфганг Амадеус Моцарт с концерт. Чудехме се кой ще дойде на празника на един 261 годишен рожденик. И знаете ли – цялото Първо студио на Българското национално радио се напълни с деца. Те чуха интересни истории за Моцарт, запознаха се с част от неговото творчество и с някои класически […]

В тайнствения свят на Хари Потър

За трета поредна година светът се потопи в магията на невероятните истории на Джей Кей Роулинг, в рамките на „Нощта на книгите за Хари Потър.“ Калина Колева посети събитието за България и реши да изпита малките магьосници за магията, необичайните явления и още нещо.      

Барон Мюнхаузен на Везувий

Г-жа Полина Алекова и нейния клас от 129 Основно Училище „Антим I“, гр. София, ни поканиха на премиерата на книжка, направена от децата. Чуйте как са се справили малките писатели и защо Барон Мюнхаузен се е озовал на вулкана Везувий.