Музикални картинки – фънк

    В рубриката „Музикални картинки“ ще ви разкажем за музикалния стил Фънк, възникнал в Съединените Американски щати през 60-те години на миналия век. Също така ще научите и кои са кралете на фънка,както и любопитни истории за някои от най-популярните песни на този стил.    

Музикални картинки – соул

          В рубриката „Музикални картинки“ ще ви разкажем за музикалния стил – соул, който се е появил в края на 50-те години на миналия век, в САЩ.

Музикални картинки – туист

    В рубриката „Музикални картинки“ ще ви разкажем за един от най – популярните танци на миналия век – туист. Всички вие сте чували песента „Twist again“ и без да се замисляте скачате да танцувате. Как се е появил този стил и кой изпълнява тази песен, ще разберете от новия епизод на „Музикални картинки“, […]

Музикални картинки – Елвис Пресли

    В рубриката „Музикални картинки“ ще ви разкажем за Краля на рокендрола – Елвис Пресли. Роден е на осми януари 1935 година в град Тюпълоу, щата Мисисипи. От малък проявявал интерес към музиката. Родителите му го водели в местната баптистка църква. Там по време на служба пасторите пеели госпъл песни, пляскали с ръце и […]

Музикални картинки – рокендрол, 2 част

Кои са Литъл Ричард, Бъди Холи и Джери Лий Люис, ще разберете във втората част на „Музикални картинки“ с Тома Спространов. Епизодът е посветен отново на музикалния стил – рокендрол.

Музикални картинки – рокендрол, 1 част

Защо рокендролът се възприема като акробатична музика и кога се появява този музикален стил? Чуйте отговорите на тези въпроси и други любопитни неща за рокендрола.      

Музикални картинки – танго

Кой е латиноамериканският  танц, обхванал целия свят, каква е връзката му с инструмента бандонеон и как Хулио Иглесиас е замесен в цялата тази история,  ще ни разкрие Тома Спространов в новия епизод на „Музикални картинки“.