Японски хрян или уасаби

Източник: pixabay

от

публикувано на 31.07.2018

Източник: pixabay

Повечето от вас са опитвали фъстъци или суши с вкус на уасаби или по-точно казано, лютива горчица. Уасаби е вкусна подправка, нарича се още японски хрян и както се досещате, се отглежда единствено в страната на изгряващото слънце – Япония. От цялото растение се използва стъблото, което е  силно пикантно. Листата му са светлозелени и също са доста лютиви.

Преди да се използва, стъблото се обелва и се поставя в съд с капак, иначе само след 30 минути започва да губи  своя аромат и лютивост. Уасаби се отглежда в планинските райони, както и в дълбоките речни долини на Япония.

БНР© 2025 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: