Маймунски приказки

от

публикувано на 10.08.2018

В седмицата от 13 до 17 август в „Ранобудно петленце“ ще звучат приказки за маймунки от цял свят.

В понеделник се събудете с веселата английска приказка за „Маймунката Джако и палачинките“.

Италианската приказка „Маймунският дворец“ ще звучи във вторник, на 14 август.

„Това се е случило много отдавна, когато животните, също както и хората, можели да говорят. В гъстата джунгла живеела една маймуна, която една сутрин тръгнала да си търси храна и видяла голям питон, затиснат с камък…“. Така започва историята за животни от Африка на разказвачите на приказки на народа суто-чвана – „Маймуна, питон и зайче“. Слушайте я на 15 август, в сряда.

А Вие обичате ли палачинки? В четвъртък сутрин, на 16 август, когато звучат приказки, написани от деца, чуйте историята „Палачинките на баба“.

Живял някога цар прочут с красотата на палатите си и зеленината на прохладните градини около тях. Един горещ следобед, докато кралицата прибирала перлената си огърлица в малко ковчеже за накити, една маймунка, скрита в гъстите клони на близкото дърво зърнала перлите и решила да ги отмъкне…В петък маймунските приказки продължават с индийската история за „Маймунката и перлената огърлица“.

„Ранобудно петленце“ слушайте всеки делничен ден, от 7 без 10 сутринта, по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: