Атракционно пътуване с ретро влак

от

публикувано на 18.09.2018

На 23 септември 2018 г., по случай 110-тата годишнина от обявяването на независимостта на България, община Велико Търново, Регионалният исторически музей и Български държавни железници  организират историческа възстановка „Посрещане на Княз Фердинанд на гара Трапезица и обявяване на независимостта на България“ и атракционно пътуване с „Корона експрес“ – ретро влак с парен локомотив.

Атракционното пътуване ще започне в 11:50 ч. на 23 септември по маршрут гара Горна Оряховица – гара Трявна и обратно. В 12:10 ч. на гара Трапезица във Велико Търново ще бъде представена историческа възстановка на пристигането на княз Фердинанд. Историческите събития ще бъдат пресъздадени от актьори от Младежкия държавен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново и членове на клуб „Традиция“.

След края на възстановката, ретро-влакът ще продължи пътуването си по маршрут гара Велико Търново, гара Дебелец, гара Дряново, спирка Бачо Киро (Дряновски манастир) и Трявна (14:10 ч). След едночасов престой в Трявна, влакът отпътува обратно по същия маршрут до гара Горна Оряховица.

Билети за пътуването на ретро-влака може да се закупят от жп бюрата и жп гарите в София, Горна Оряховица, Велико Търново, Дряново, Трявна, Русе, Варна и Пловдив.

Възстановката на гара Трапезица е безплатна за всички граждани и гости на Велико Търново.

Източник: www.briagnews.bg

БНР© 2018 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: