Детски мини филмов фестивал на Киномания

от

публикувано на 26.11.2018

В Детското БНР е време за кино. За първи път на 32-то издание на Киномания, едно от най-големите филмови събития в страната, имаше и детски кино фестивал. Селектирани бяха 10-те най-добри стоп моушън анимационни филмчета и 10 игрални неми етюда, създавани в продължение на две години, по време на детските кино работилници на NIM Animations.

„Децата се оказаха по-креативни отколкото можем да предположим. В детските им съзнания се крият чисти и неповторими истории, създават интересни сюжетни връзки. Затова всеки един от филмите, създадени от тях е уникален.“ – споделя Марина Николова, организатор на кино работилниците.

Деца на възраст от 7 до 14 години са авторите на сюжетите, декорите, те са и актьорите, операторите и режисьорите на всяка една от лентите. Заслужено най-добрите от тях получиха детски оскари за филмите си. Специално жури селектира носителите на отличията. Ани Маринова се срещна с носителите на детски оскари – Камен Петров и Калоян Попов. Да чуем за какво грабнаха статуетки нашите гости!

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: