Коледна приказка в ДЕТСКОТО.БНР

от

публикувано на 14.12.2018

Какво да Ви разкажем десет дни преди Коледа, освен коледна приказка! Тя ще бъде специална, защото главни герои в нея са малките помощници на Дядо Коледа – децата. Както във всички приказки, и в тази ще има добри и лоши герои, а също и съкровища. На места ще е малко тъжна, но нали затова са помощниците – за да я променят, така че в нея да има повече добрини и донякъде щастлив край. Малките помощници на Дядо Коледа в нея се казват Фани, Дамая, Изабела, Теа, Константин и Стефан. Това са деца, които са избрали да помогнат на други деца в навечерието на големия празник.

Фани Транчева, която наскоро навърши 10 години, за втора поредна година е инициатор на благотворителни събития в подкрепа на деца с увреждания. На 15 декември, от 11:00 часа, в Националният исторически музей в София, Фани и нейната майка Антония Господинова, събират в тричасов концерт деца – изпълнители, от цяла България. Събитието се казва „Фани и златното съкровище“.

Другите ни гости са ученици в столичното Англо-американско училище. Те влязоха в ролята на художници в благотворителна изложба, в подкрепа на деца, лишени от родителски грижи и деца с онкологични заболявания.

ДЕТСКОТО.БНР очаквайте в неделя, на 16 декември, в 8:30 часа, по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

Източник: Pixabay

БНР© 2018 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: