Кой развали времето?

от

публикувано на 08.02.2019

„А, какво чудесно време! Точно за разходка! Но защо летя с краката нагоре, каква е тая вода, която ме облива и носи, носи и облива, май че времето се развали…“. Това си мърмори папагала от африканската приказка „Как боата развали времето“. Можете да я чуете в понеделник, на 11 февруари.

„Някога, много много отдавна, небето било ниско. То било толкова ниско, че нямало място за облаците, дърветата не можели да растат, а птиците да летят…Но още по-страшно било, че хората не можели да стоят изправени…“. „Как небето станало високо“ ще научите от индианската приказка, във вторник, на 12 февруари.

В сряда, на 13 февруари, се събудете с „Кратките истории на Джани Родари“. Подготвили сме Ви историята за „Кометите“, в която един необикновен магьосник, те и повечето са такива, та той изобретил машина за правене на комети!

В четвъртък, когато звучат приказки и истории, написани от деца, ще Ви разкажем за един телефон, който бил много специален – щом набереш номера на свой близък чуваш какво си мисли той за теб. Историята „Телефон – марафон“ слушайте на 14 февруари.

В петък, на 15 февруари, ще научите „Защо лъжата е по-опасна от копието“, от спора между чакала и хиената в приказката, която идва от далечна Африка.

„Ранобудно петленце“ започва в 7 без 10 сутринта, по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: