Островът, от който никой не се завръща

от

публикувано на 20.05.2019

В Кения, в езерото Туркана, има един загадъчен остров. Нарича се Енвайтенет, което в превод от езика на местните племена означава „без завръщане“.

Местните не искат да стъпят там – смятат,че мястото е прокълнато. През 1935 г. английският изследовател Вивиан Фос идва с експедиция да проучи този остров. Тя и двама учени от екипа й правят първоначалните проучвания и трябвало да дадат сигнал на останалата част от екипа да дойде да ги прибере. Били получени няколко сигнала след смрачаване, с помощта на газена лампа, но съвсем за кратко – после спрели. Учените изчезнали безследно, въпреки обстойното проучване не били открити никакви следи. След това  няколко пъти самолет прелитал над острова, за да ги търси, но безуспешно. Загадката става още по-голяма, защото мястото  било необитавано от години. Нямало и никакви животни!

Доста по-отдавна от острова изчезнало цяло племе, което населявало тези земи. Сякаш се били изпарили. На острова често имало странни видения, чували се необичайни звуци, дори гласове. Разказвало се за гъста мъгла, която падала нощем и стояла до сутринта и за викове, които се чували по новолуние… Е, имате ли някакви теории за този странен остров?

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: