Забавленията с детския стрийм продължават!

от

публикувано на 18.06.2019

Бъдете със стрийма на „Детското БНР“ и тази събота. Ще започнем с приказките,  които някога древните келти са разказвали на своите деца. Ще продължим с истории за кучета и фльонги и ще се гмурнем на морското дъно, където живее най-красивата морска сирена. А от върха на близката планина всичко това ще наблюдава една вещица. Тя е паркирала своята метла в  храсталака и се чуди каква беля да направи. Не защото е вещица,  а защото е събота и тя трябва с нещо да запълни свободното си време.

След това ще ви разходим из Националния етнографски музей в София, където ще разберете как се тъче на стан и разбира се, как изглежда той. Първият урок по тъкане не е за изпускане! После ви очаква архитектурна работилничка, посветена на  шевиците. За тези от вас, които се занимават с музика, имаме друго предложение: да ви заведем на урок по създаване на музика с компютър.

Оставаме на тема етнография още малко. Следва рубриката ни „Яйцето на света“. В нея ще ви разкажем за златното колело.

„Музикалните картинки“ продължават с поредицата за деца-звезди. Ред е на Робертино Лорети.

Не сме забравили и , че всички деца обичат да си фантазират какво ли не. В минутите за фантазьорстване и невероятстване ще разберете кой живее в чашките на цветята? Какво е това  дардавец и какви тайни крият в себе си каменните кълба от Амазонската джунгла…

Как се появили първите вълшебни приказки ще разберете от поредния  епизод  от  „История на изкуството за деца“.

Нали запомнихте 22-ри юни, от 9 до 12 часа – стриймът на ДЕТСКОТО БНР  е специално за вас!

Източник: pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: