Съботен детски стрийм на 29 юни

от

публикувано на 27.06.2019

Както всяка събота , от 9.00 до 12.00  часа, можете да се забавлявате със специалната програма на ДЕТСКОТО.БНР  в стрийма на сайта.

Ще започнем с приказки за слънцето, звездите, деня и нощта.  Ще ви разкажем и легендата за цветето тинтява и ще надникнем в един вълшебен кладенец…

После  Ани Маринова ще ви заведе в специалната Научна лаборатория за деца, за да научите как се изолира  ДНК от банан и как да си направите лава-лампа.

Как е звучала музиката от времето на барока? Музикантите от берлинския ансамбъл „Акамус“ представиха пред детска публика в Българското национално радио бароковите инструменти и показаха на децата как се свири на тях. С детския стрийм ще можете и вие да надникнете в залата…

Във втората част на приказния ни маратон ще ви разказваме приказки за скъпоценности, тигърчета и принцове, а поредният епизод от  обичаната поредица „История на изкуството за деца“  ще ви  пренесе в древна Месопотамия,  в 26 век пр.н.е., при митичния герой Гилгамеш. Кой е бил той, защо е бил обожествен и как  се е превърнал в защитник на хората от демоните? Не пропускайте тази история!

За финал, Виолета Димитрова и Калина Колева ще ви срещнат с деца- актьори , ще ви дадат ценни съвети как да се преборите с жегата и ще ви заведат при прелюбопитния ни триглав змей от детското радиосъстезание „Златната ябълка“.

Приказки,  забавни истории и много песни  – слушайте на 29 юни, от 9.00 до 12.00 часа  стрийма на ДЕТСКОТО БНР!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: