На Илинден бъдете с детския стрийм

от

публикувано на 17.07.2019

На Илинден, в събота, не пропускайте  детския стрийм! И този път екипът на „Детското БНР“  ви е подготвил безброй забавления!

Започваме с приказки, посветени на морето и лятото. Ще се гмурнем в морските дълбини , за да открием с какво е пълна раковината на изобилието. Ще се потопим и в света на животните и  на страшните малки тролчета.

После ще ви дадем идея как да си приготвите вкусна закуска. А знаете ли, че котките и врабчетата могат да бъдат приятели? Даже ходят на разходка и си играят заедно на криеница и гоненица. Все пак, денят е събота и те трябва да се забавляват!

В минутите за фантазьорстване и невероятстване ще научите какво представляват паралелните светове, какви са на цвят и крият ли някаква голяма загадка. Ще отворим и музикалната ни кутийка, за да чуем каква мелодия  е скрита вътре…

Следва  етнографската ни рубрика „Яйцето на света“. В нея този път ще ви разкажем за големия пътешественик Миклухо Маклай – той е първият изследовател, който посещава и описва живота на племената от джунглите на Нова Гвинея.

А знаете ли как се е появила коприната и кое е чудовището,  живяло на остров Крит? Това ще разберете от поредния епизод на „История на изкуството за деца“.

Нали запомнихте: 20-ти юли, от 9.00 до 12.00 часа – стриймът на ДЕТСКОТО БНР  е специално за вас!

Източник: pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: