Морски приказки в „Ранобудно петленце“

от

публикувано на 27.07.2019

В края на юли и началото на август Ви предлагаме да се гмурнете в морската приказна програма на „Ранобудно петленце“. То звучи всяка делнична сутрин, в 7 без 10 сутринта, по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

Какво се случи, когато една шамандура с обща култура реши да избяга навътре в морето? Историята на „Шамандурата Шами“, на Марко Ганчев, ще научите в понеделник, на 29 юли.

Много отдавна край морето живеела старица, която била много самотна. За да не умре от глад, тя събирала дребни рибки, изхвърлени на брега. Един ден буря запратила пред прага на малката й колибка голяма черна мида, от вътрешността на която излизала ослепителна светлина. Какво се е случило ще разберете от индианската приказка „Черната мида“ във вторник, на 30 юли.

Знаете ли, че едно време, когато било създадено морето, то не било солено…Но нещо се случило! Какво – ще разберете в сряда, на 31 юли, от приказката на Доналд Бисет „Сърдитият Татко Нептун и китовете“.

В четвъртък, на 1 август, когато е времето за приказки, написани от деца за деца, сме Ви подготвили историята „Моят Крит“. Ще Ви издадем една тайна – крит е водорасло!

В слънчева Гърция също знаят как се случило така, че морето вместо сладко е станало солено. Приказката „Защо морето е солено“ очаквайте в петък, на 2 август.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: