Детският съботен стрийм на 17 август

от

публикувано на 15.08.2019

Лятната ваканция е в разгара си, а ние в детската редакция на Българското национално радио продължаваме да се грижим за доброто Ви настроение. Ето какво сме подготвили да чуете в събота, на 17 август, в специалната ни тричасова програма на стрийма на ДЕТСКОТО.БНР на адрес: http://detskotobnr.binar.bg!

Приказният час на съботния стрийм започва точно в 09:00 часа. Очакват Ви приказките от „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“, звучали в ефира на програма „Христо Ботев“ през изминалата седмица – италиански и английски морски приказки, и древногръцки митове и легенди.

Малко след 10:00 часа Ани Маринова ще Ви запознае с един приказен музикален инструмент. Той се нарича маримба. Срещата с маримбата е част от Детската образователна музикална програма на Българското национално радио.

Специалният ни съботен стрийм продължава с музика. Очаквайте поредния епизод от рубриката на музикалния редактор Даниела Найденова. Този път от „Музикална кутийка“ ще звучи едно от произведенията на известния български композитор Александър Владигеров.

След това, заедно с Ани Маринова и етнографската рубрика „Яйцето на света“, ще Ви заведем чак до Нова Зеландия, за да Ви срещнем с коренните й жители – маорите.

Ако никога не сте летели с хвърчило над пустинята Сахара, можете да направите това точно тази събота. С Вас ще бъде Калина Колева малко след 11:00 сутринта.

В музикалната ни рубрика от „От соул до рокендрол“, с водещ Тома Спространов, ще научите повече за салсата.

В рубриката ни „Тайни и загадки“ сме избрали да Ви разкажем за загадъчната танцова болест, която обзема жителите на Страсбург преди няколко века – те просто не можели да спрат да танцуват!

Съботният ни стрийм ще завърши с епизод от поредицата „История на изкуството за деца“. Темата тази събота са загадъчните етруски.

Очаквайте и най-любимите си песни, подбрани от музикалния редактор Албена Велева.

Очакват Ви три часа забавление – на 17 август, от 9:00 до 12:00 часа в стрийма на ДЕТСКОТО.БНР.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: