„Учената принцеса“ и други приказки

от

публикувано на 13.09.2019

Новата учебна година започва! Ако имате колебания дали е необходимо да се ходи на училище, чуйте в понеделник сутринта, на 16 септември, словашката приказка „Учената принцеса“.

Във вторник, на 17 септември, ви очаква киргизката приказка за едно обикновено момче, което става по-изкусен майстор от своя учител. Приказката е „Момчето и магьосникът“.

Колко дървета има в общинската гора? Историята на Марсел Еме – „Трудната математическа задача“ ще ви развесели в сряда сутринта, на 18 септември.

В четвъртък, на 19 септември, когато звучат приказки и истории, на писани от деца, очаквайте невероятните приключения на един принц, и то не кой да е, а „Изобретателният принц“.

Какво учат жабите от блатото? В петък, на 20 септември, се пригответе да чуете една от малките жабешки истории на Йордан Радичков – „Жабешки буквар“.

„Ранобудно петленце“ се излъчва всеки делничен ден, в 7 без 10 часа, по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

Приказките, звучали през седмицата, можете да слушате и в събота, на 21 септември, между 10:00 и 11:00 часа на стийма на детския сайт – www.detskotobnr.binar.bg.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: