Детският съботен стрийм на 7-ми септември

от

публикувано на 04.09.2019

Все още е лято, а до първия училищен звънец има цяла седмица! Затова дишайте спокойно и се погрижете за доброто си настроение със специалната тричасова програма на стрийма на ДЕТСКОТО.БНР на адрес: www.detskotobnr.binar.bg, в събота, на 7 септември.

Започваме с часа на приказките, точно в 09:00! Очакват ви приказните програми на „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“, звучали в ефира на програма „Христо Ботев“ през изминалата седмица. Те включват приказки от Азорските острови, японски приказки, истории от финландската шведскоезична авторка Туве Янсон, от българските автори Ирина Карадимчева и Весела Фламбурари, и още много приказки от цял свят.

Малко след 10:00 часа е времето за вълшебства с Ани Маринова и летните издания на ДЕТСКОТО.БНР. Следва рубриката ни „Тайни и загадки“, в която тази събота ще разказваме за тайнствената долина на гърнетата. След нея се пригответе за приключения в страната на джуджетата – Джуджетия. Очаквайте и поредния епизод от рубриката на музикалния редактор Даниела Найденова – „Музикална кутийка“, която този път ще ви разкаже за известния руски композитор Сергей Прокофиев.

Специалният съботен стрийм продължава и след 11:00 часа с музика. От музикалната рубрика от „От соул до рокендрол“, с водещ Тома Спространов, ще научите повече за валса.

Ани Маринова, автор и водещ на етнографската рубрика „Яйцето на света“, ще ви разкаже за хляба в традиционните представи на българите – защо в миналото нашите прапрабаби са смятали хляба за свещен, какви видове хляб са замесвали те, как и по какви поводи са ги украсявали.

Съботният ни стрийм ще завърши с два епизода от поредицата „История на изкуството за деца“. От първия ще научите повече за пътешествията на бог Митра, а вторият ще ви отведе при олмеките – древните индиански племена, населявали някога част от земите на днешната държава Мексико.

С много настроение музиката за вас избира музикалният ни редактор Албена Велева.

Очакват Ви три любопитни часа – на 7 септември, от 9:00 до 12:00 часа в стрийма на ДЕТСКОТО.БНР.

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: