Детският съботен стрийм на 19 октомври

от

публикувано на 17.10.2019

И тази събота, на 19 октомври, от 09:00 до 12:00 часа, ви очаква специалната тричасова програма на стрийма на ДЕТСКОТО.БНР на адрес: detskotobnr.binar.bg.

Тази седмица сме ви подготвили изненада – пет нови хумористични приказки от цял свят. Те звучаха за първи път в ефира на „Ранобудно петленце“ на програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио в началото на октомври. Записахме ги заедно с актьора Ицко Финци. В събота ще чуете английската приказка за един скъперник – „Дрипавият Джон“, ще научите как едно зайче надхитри големия страшен тигър в китайската приказка „Заекът и тигърът“, ще ви разкажем литовската приказка за „Диамантената брадва“, японската за „Плачещата върба“ и узбекската приказка „Седмината умници“. Часът на приказките ще продължи с програмата на „Време за приказка“ от изминалата седмица, така че очаквайте истории и от Джани Родари, Асен Босев, африкански, балтийски и български приказки.

В съботния стрийм след 10:00 часа ще звучи финала на радиосъстезанието „Златната ябълка“ за месец октомври. Участници в него са ученици от 47 СУ „Христо Г. Данов“ от град София. Водещи на състезанието са Калина Колева и нашият прелюбопитен и извънредно интелигентен триглав змей.

След състезанието ще отвори врати „Работилничката за фантазьорстване и невероятстване“, в която Ирина Вълчанова ви пита за тайнствени, необясними и загадъчни думи и явления. Тази събота ще научите какво е „джиджи папа“ и как са се появили „Дяволските спирали“.

В събота ще попаднете и в света на Пипи Дългото чорапче,  заедно с Калина Колева.

След 11:00 часа е време за музикалните ни рубрики. Тази събота Даниела Найденова, в рубриката „Музикална кутийка“, ще ви представи творчеството на един руски композитор от XX век. Тома Спространов, в рубриката „От соул до рокендрол“, ще продължи да ви запознава с деца-звезди. Тази събота той е избрал Рита Павоне.

Детският съботен стрийм ще завърши с епизод от „История на изкуството за деца“, който този път е посветен на пътешествието на бог Митра.

Музиката в детския стрийм избира музикалният редактор Албена Велева.

Очакват Ви три любопитни и забавни часа – на 19 октомври, от 9:00 до 12:00 часа в стрийма на ДЕТСКОТО.БНР.

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: