Детски Оскари – и на Киномания 2019

от

публикувано на 18.10.2019

За втора поредна година, в рамките Киномания /14-28 ноември/, ще бъдат раздадени детски Оскари за кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца! Детският мини фестивал ще бъде част от програмата на традиционния кино-фестивал.

Тази година ще има и награда в специална нова категория за детски филм на тема „Гледай” – основното послание на Киномания 2019.

Специално жури  ще подбере най-добрите предложения, а условията са следните:

–   сценаристите, актьорите, операторите и режисьорите да са деца на възраст от 7 до 14 години.

–   дължината на филмите да бъде до 3 минути.

–  историите да не включват диалог и аудио реплики.

–  да може да  се докаже, че децата са създатели на филма.

Творбите трябва да бъдат изпратени до 8 ноември 2019 г., на nim.animations.school@gmail.com или като съобщение на Facebook страницата: NIM kids animation.

Най-добрите от предложенията ще бъдат излъчени на големия екран на „Детска Киномания 2019“ на 23 ноември 2019 в кино „Люмиер – ЛИДЛ“, НДК.

 

 

 

 

След успеха на детския кино фестивал на миналогодишната Киномания тази година организаторите отварят широко вратите си за творчеството на деца от цялата страна! Ако  обичате да създавате кратки игрални филми или стоп моушън анимации, сега имате уникалната възможност творчеството ви да бъде показано на голям екран и да се състезава с десетки други детски творби!

 

 

„Очакваме тази година децата да ни изненадат още повече с невероятни истории и сюжети! Каним всички малки кино ентусиасти, които измислят, създават и монтират свои собствени истории, да ни изпратят кратките си филмчета, за да им помогнем да достигнат до големия екран! – споделя Марина Николова от NIM Animations, организатор на детския кино фестивал.

 

Източник: Киномания

БНР© 2018 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: