Съботният детски стрийм на 26.10.2019

от

публикувано на 23.10.2019

Както винаги, между 9.00 до 12.00 часа, можете да се забавлявате със специалната ни  програма на адрес www.detskotobnr.binar.bg.

В самото начало е приказната ни програма: можете да чуете накуп всички, приказни истории, звучали през седмицата в „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“. Български, африкански, индиански, узбекски и руски …Има дори приказка, написана от деца, за деца, „Палто от миши кожички“.  Можете да чуете легендата за кестена, приказка за кокошката, да разберете къде живеят най-мързеливите хора и какво не трябва да правите при среща с дивите ютии. Не пропускайте и историята за обувките на френския писател Пиер Грипари .

После,  Калина Колева  ви е подготвила кратко пътешествие в Царството на Есента, което приключав по най-вкусния възможен начин – с ароматни сладкиши и прекрасни торти.

В „Яйцето на света“ Ани Маринова ще ви разказва за Димитровден, който се пада точно в събота, а „Музикалните картинки“ на Тома Спространов този път са за Бренда Лий и Пол Анка, които са се превърнали в звезди, още докато са били деца.

Следва „История на изкуството за деца“, от което ще научите любопитни неща за музиката на най-древните народи.

И – дългоочакваният финал на детското състезание „Златната ябълка“ , от който ще стане ясно кой е големият победител за месец октомври.

Всичко това – в море от любими детски песни, избрани от Албена Велева!

Бъдете с детския стрийм в събота, 26 октомври от 9.00 до 12.00 часа!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: